Met de GelrePas kun je, als je een bijstandsuitkering ontvangt, tegen flinke korting muziekles krijgen..
De GelrePas is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort, Arnhem (voorheen de “Arnhem Card”), Overbetuwe, Renkum, Rheden en Rozendaal
Inwoners van de gemeente Arnhem die de GelrePas nog niet hebben ontvangen, kunnen deze gratis aanvragen.
Voor de andere gemeenten geldt dat men de pas dient aan te vragen op het gemeentehuis van de gemeente waarin men woonachtig is.

De vergoeding bedraagt voor pashouders tot 18 jaar, na aftrek van de standaard eigen bijdrage van 10% van de cursusprijs, maximaal € 405,00.
Voor pashouders van 18 jaar en ouder bedraagt de vergoeding, na aftrek van de standaard eigen bijdrage van 10% van de cursusprijs, 50% van de restantkosten met een maximale vergoeding van € 185,00.
Deze vergoedingen gelden voor ten hoogste één culturele activiteit per (cursus)jaar.

• Wil je met de GelrePas muziekles gaan volgen, dan is dat alleen mogelijk voor 1 cursusjaar.(deze overeenkomst is niet tussentijds opzegbaar).
• Het is op ieder moment mogelijk om te starten
• Volg je dit cursusjaar elders al een andere cursus of muziekles met de GelrePas, dan kun je de pas niet meer gebruiken in dat cursusjaar.

Geen recht op een Gelrepas?
Jongeren uit Arnhem, Westervoort, Rheden, Duiven, Doesburg, Doetinchem, Rijnwaarden of de Liemers die (net) niet in aanmerking komen voor de GelrePas kunnen mogelijk wel een financiële bijdrage van het Jeugdcultuurfonds krijgen voor muziekles.
Voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar waarvan ouders een laag besteedbaar inkomen hebben kan er ook een bijdrage voor muziekles worden aangevraagd bij Stichting Leergeld De Liemers.
Meer weten ? zie www.gelrepas.nl